VUSLAT GECESİNDE DESTEK KONSERİ
YOYAV’ın koordinatörlüğünde 32 kurum ve kuruluşun katılımıyla düzenlenip açılışı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek, TBMM Eski Başkanlarından Köksal Toptan ve Milli Eğitim Eski Bakanlarından Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in huzurlarıyla yapılan 18. Yoksullarla Dayanışma Haftası’nda planlanan 91 etkinlikten biri olan Türk Tasavvuf Musikisi Konseri, 17 Aralık 2010 Cuma günü Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Hz. Mevlana’nın ebediyete intikalinin (vuslat gecesinin) 737. yıldönümüne tevafuk eden bu anlamlı gecede şef Ali Balakbabalar’ın yönetiminde TRT Ankara Radyosu Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından coşkuyla icra edilen bu konser, Başkent halkından yoğun ilgi gördü. Ankara’yı etkileyen dondurucu soğuk havaya rağmen konserin başlamasından yaklaşık yarım saat önce salonda yerlerini alan davetliler alışageldikleri bir YOYAV konserinde daha bir araya gelmenin mutluluğu içindeydiler. Şef Ali Balakbabalar’ın yönetimindeki koroya katılan sanatçıların sergiledikleri uyum ve ahenkle, estirdikleri manevî hava herkesi huzura erdirdi.
Konserin hitamında, ayakta alkışlanan sanatçılara teşekkürlerini iletmek ve konserle ilgili duygularını dilegetirmek üzere sahneye gelen YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Kıymetli konuklar, değerli dostlar, sevgili sanatkârlar ve sanatseverler!
18. Yoksullarla Dayanışma Haftası’nda planlanan 91 etkinlikten biri olup, YOYAV, Ankara Büyükşehir Belediyesi, TRT ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen böylesine muhteşem bir konserde biraraya gelmenin mutluluğu içinde seçkin heyetinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, hayat boyu Hakkın himayesinde, halkın hizmetinde ve yüce Allah’ın Selam ism-i şerîfinin esenliğinde olmanızı niyaz ediyorum.
Dayanışma duygusu; gönüllerde doğar, dillere dökülür, ellerde gelişir, davranışlara yansır, yüzlerde güzelleşir, tellerde terennüm edilir. Az önce bir kere daha birlikte dinleme bahtiyarlığına erdiğimiz, nasıl bir maharet ve gayretle gerçekleştirildiğini gördüğümüz konserin büyük bir vecd içinde coşku ile icra edilişinde etken olan unsur da, kanaatımca dayanışma duygusudur. Sözler nağmelerle, sesler sazlarla, gözler gönüllerle, eller tellerle, şef sanatkârlarla, sunucu konuklarla dayanışma içinde oldu. Hizmeti verenlerle, ondan yararlananlar arasında doğan bu dayanışma sonucu içimizde iz bırakan ve gönül tellerimizi titreten, tadına doyamadığımız bu görkemli konser gerçekleşti.
Teşrifinizle taçlandırdığınız ve şerefli varlığınızla onurlandırdığınız konserimizde icra edilen birbirinden güzel eserleri birlikte dinledik, duygulandık, adeta kanatlanırcasına ve meleklerle kucaklaşırcasına mana aleminde dolaştık. Unutamayacağımız mutlu dakikalar yaşadık. Eller, diller, teller ve tüm enstürümanlarla birlikte gönüller Mevlayı zikretti. Bugün vuslatının 737. yıldönümünü yaşadığımız Hz. Mevlana da Mevlayı böyle zikretmiş ve ünlü Mesnevisinin ilk mısralarında:
“Bişnev in ney çün hikâyet mi kuned
Ez cüdayi ha şikâyet mi kuned”
Yani dinle bu ney neler hikayet eder/Ayrılıklardan nasıl şikayet eder.” demişti.
Bizleri huşû hâline getiren, gönlümüzü yumuşatan ve ruhumuza huzur veren bu güzel nağmelerlerle bizleri mest eden sevgili sanatkâr kardeşlerimize gönülden ve samîmî şükranlarımızı sunuyoruz. Kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, “ellerinize dillerinize sağlık, ömür boyu söyleyin, dinletin ve çevrenizi zikrullah ile inletin” diyoruz.
Siz sevgili misafirlerimize de bizimle birlikte bu güzelliği yaşamak üzere salonumuzu şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyor, hepinize hayırlı geceler diliyoruz.”